keuzestress

, Martijn
25-1-2018, 20:42 uur

Wij (ouders en drie jongens van 14,16 en 18) gaan in juli 2018 naar Australie voor 3 weken. We komen aan in Sydney (op zondag 22 juli) en vertrekken vanaf Sydney (op zaterdag 11 augustus). Ik twijfel ongelofelijk tussen de volgende twee opties:
1. Sydney, vliegen naar Withsundays, vervolgens rijden naar boven via Magnetic Island, Mission Beach, Undarra, Atherton-Tableland, Port Douglas of Palm Cove en evt Daintree, terugvliegen van Cairns naar Sydney
2. Sydney, vliegen naar Uluru, driedaagse tour naar Alice Springs, vliegen naar Cairns, vanaf daar langzaam afzakken naar Withsundays (zie (grotendeels) route optie 1) en vanaf daar terugvliegen naar Sydney.

Optie 1 geeft meer rust in het programma is goedkoper (dus meer leuke zeil en snorkeltochten e.d. mogelijk) maar (misschien?) eentoniger qua landschap/beleving.
optie 2 geeft een veel meer diverse Australie ervaring want outback is toch wel heel erg bijzonder maar is veel duurder en leidt tot minder tijd aan de oostkust.

Wij als ouders kunnen best nog een keer gaan in de toekomst maar voor de jongens gaat dat nog heel lang duren. Moeten we ze de ervaring van de outback nu meegeven (en dan minder tijd aan de kust) of niet?

Wat zouden jullie doen?

Veel dank alvast voor het advies en groeten,
Martijn

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Martijn

Re: keuzestress

, willem
21-3-2018, 22:35 uur

Ik denk dat je nog iets meer een soort dagplanning moet maken om er achter te komen of beide opties met hetzelfde gemak mogelijk zijn. Wil je in en om Sydney nog wat doen, Sydney zelf en Blue Mountains? Zorg dan wel dat je warme kleding bij je hebt. Geldt overigens ook voor Alice Springs/Uluru waar je nachtvorst kunt hebben. Voor Cairns geldt natuurlijk snorkelen en Kuranda en de lagoon, eventueel Mareeba. Een dag of drie ben je daar ook makkelijk kwijt.
Je hebt denk ik niet overwogen om op Brisbane aan te vliegen waar het in juli gemiddeld in elk geval net boven de 20 graden is.
Als je gaat rijden, waarmee ga je dan rijden. Vijf personen, 3 uit de kluiten gewassen jongens, voor 5 mensen bagage....
Als van Brisbane zou gaan rijden kun je heel wat outback doen tussen Brisbane en Cairns en omstreken.
Tot zo ver voor nu. Noteer nog even Paronella Park. En als je in Port Douglas bent is Daintree wel een must.
Probeer wat te plannen en meld je dan weer.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar willem
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.
Ik ontvang graag aanbiedingen en nieuws over Australië, plaats mij op de mailinglijst van het Australieforum

  


terug