Cattle-Beef station (Ranch) gezocht.

, Harm
26-12-2016, 21:23 uur

Hallo, ik ben op zoek naar werk voor een maand of 3 met een WHV visum op een Cattle station.

Zelf ben ik werkzaam in de metaal, en in de vrije tijd op diverse boerderijen.
Eerder heb ik in Amerika 3 maand op een groot akkerbouwbedrijf gewerkt.

Voor de ervaring wil ik graag in de zomer naar Australië om te werken op een cattle station, alleen wil ik graag wel zeker weten dat ik op een bedrijf terecht komt waar je normaal word behandeld, en er ook nog wat van op steekt.
Lange dagen maken en hard werken zijn uiteraard geen probleem.

Is er iemand die een passend bedrijf weet?
Of de eigenaar Australisch of Nederlands is maakt mij niet uit.

Mvgr. Harm, 24 jaar oud.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Harm

Re: Cattle-Beef station (Ranch) gezocht.

, willem
27-12-2016, 20:27 uur

Het wordt niet makkelijk Harm, begin hier eens te lezen:

http://www.outback-australia-travel-secrets.com/finding-work -australian-cattle-stations.html

http://www.work-n-travel-australia.com/jobs/

Willem
www.dutchjumbo.nl

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar willem

Re: Cattle-Beef station (Ranch) gezocht.

, willem
29-12-2016, 12:01 uur

Harm, hier een verhaal dat hier (ik woon in Duitsland) in de krant stond en dat ik heb vertaald. Was ook via work-n-travel.
Laat je nog eens horen of het gelukt is?
Groet,
Willem


Duitse jillaroo in Australië

Dit verhaal gaat over een toen 19-jarige Duitse die in 2013, van juli tot november vier maanden op een cattlefarm in West-Australië werkte. Ze reed al haar hele leven paard, zowel dressuur als springen en haalde op grote toernooien prijzen.

Een farm midden in de Australische outback. Kilometers niets dan koeien, de eerste stad op een paar uur rijden, de eerste grote stad op tien uur.
Vier maanden lang was dit ‘thuis’ voor Sophia. In juli 2013 ging ze via een Work and Travel programma op avontuur, mede om zichzelf op de proef te stellen. ‘Ik wilde bewijzen dat ik het kon, hard werken onder zware omstandigheden, ver van huis.’

Na een introductieweek van het bemiddelingsbureau ging ze naar Kununurra, in het noorden van West-Australië.
‘Ik was er net een dag toen ik in het diepe werd gegooid. Ik moest een jonge stier slachten, alleen. Mijn verstand moet even op nul zijn gegaan want ik heb het gedaan maar het me niet allemaal gerealiseerd. Het is het leven daar, het vlees komt niet van de slager’.
De volgende dagen ging de wekker om half zes. Jonge koeien en stieren moest bij elkaar worden gebracht voor het enten, kastreren of het afsnijden van de hoorns. De kalveren waren in de weide geboren en het samendrijven was ook onderdeel van het socialisatieproces.
Voor een fanatiek ruiter als Sophia was het werken met en tussen de dieren een heel bijzondere ervaring. ‘Ik kon de hele dag rijden, dag-in, dag-uit, met oneindige uitzichten rondom, dat was echt fantastisch.’
Maar er was ook ander werk, varkens voeren, hekken repareren. ‘Dat is af en toe ook zwaar werk en de dagen waren lang, ‘avonds viel je om, als je naar bed ging.’
Elke keer als er iets nieuws moest worden gedaan was dat ‘een catastrofe’, zoals Sophia het zelf zegt. ‘De aanwijzingen waren minimaal, begrip voor het feit dat je het misschien allemaal nog niet kon was er niet. Er is vaak genoeg tegen me geschreeuwd als ik iets verkeerd deed maar dan werd er niet bij gezegd hoe het dan wel moest. Dat moest ik zelf maar uitzoeken.’
Maar de harde leerschool werkte, het ging steeds beter en daardoor werd de verhouding met de ‘bosses’ ook beter.

In totaal werkten er 15 mensen op de farm. ‘In het begin was ik met alleen Australiërs, na een week kwam er nog een Duits meisje. ‘Snel noemden ze ons ‘de tweeling’, zo klitten we de hele dag als twee koala’s aan elkaar.
Veel contacten met de buitenwereld waren er niet. ‘Er was geen internet en de telefoonverbinding was beperkt. Heel af en toe kon ik mijn ouders bellen, dat was het dan. Maar het maakte me allemaal niet zo veel uit.’

Na ruim drie maanden was er een periode waarin Sophia heimwee had. ‘Dat kwam mede doordat ik een gebroken teen en gescheurde pezen had opgelopen bij een val van het paard. Ik werd in die periode echt slecht behandeld. Ben zwaar ingetaped weer aan het werk gegaan maar kon minder dan normaal. Toen kon ik al merken dat de boerin met het liefst kwijt was. De laatste weken waren de beroerdste van haar verblijf. ‘Er was geen communicatie meer. Maar ik ben er sterker uitgekomen en kan beter met kritiek omgaan. Maar na nog een maand had ik het gehad en besloot ik de rest van mijn Australiëreis te gaan beginnen. Toen ik dat had verteld was het helemaal over. Er lag een briefje in mijn slaapvertrek wat ik de laatste dagen moest doen en ik heb verder van de boer en boerin niets meer gezien. Ik kon niet eens afscheid van ze nemen.’

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar willem

Re: Cattle-Beef station (Ranch) gezocht.

, willem
1-1-2017, 9:27 uur

Helpt dit, Harm, of is het plan al weer van de baan?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar willem

Re: Cattle-Beef station (Ranch) gezocht.

, Peter W
2-1-2017, 12:53 uur

ik heb meerdere keren (over het) hek staan kijken naar de zee van vee. De lieden die daar werkten deden zulks op motoren en quads. Ik begrijp dat ze ook heli's gebruiken maar gebruik heb ik niet gezien. Dus zorg dat je het rijbewijs A en BE op orde hebt want de werkplek ligt niet altijd bij het station.
Het gedrag van het vee in OZ is wezenlijk anders dan hier: aan het hek betekent eten brengen en daar komen ze wel voor, in OZ betekent het pijn doen en dus smeren ze hem.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter W

Re: Cattle-Beef station (Ranch) gezocht.

, willem
2-1-2017, 23:28 uur

Ja, en als je een rijbewijs A hebt, zul je ook enige (eigenlijk heel veel) offroad ervaring moeten hebben. Ik zei al, het zal niet makkelijk worden, ze zitten niet te wachten op een 'asfaltridder' en de boerderijen zijn niet te vergelijken met die waar je in Nederland hebt gewerkt. Het verhaal hier boven geeft de sfeer aardig aan.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar willem

Re: Cattle-Beef station (Ranch) gezocht.

, Harm
4-1-2017, 11:42 uur

Hallo,

Motorrijbewijs heb ik bijna binnen, en Cross al jaren dus genoeg Offroad ervaring.

Het plan is nog zeker niet van de baan, maar blijf gewoon op zoek naar een bedrijf waar ze opzoek zijn naar harde werkers die niet persé via die bemiddelingsburea's komen.

Er zijn vast mensen die bijvoorbeeld nog in contact staan met eigenaren van bedrijven waar ze hebben gewerkt, en die eventueel nog opzoek zijn naar personeel.

Het voordeel lijkt mij in dat geval dat je voortijd een idee hebt waar je terecht komt, en je ook een idee hebt hoe de sfeer is op het bedrijf.

3 maanden slecht behandeld worden door de baas komt helaas ook voor, en dat is het mij niet waard.

Nouja in ieder geval al bedankt voor jullie moeite, en mocht iemand nog een tip hebben, schroom niet en laat het mij weten.

Groeten Harm

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Harm

Re: Cattle-Beef station (Ranch) gezocht.

, willem269
23-4-2017, 13:24 uur

Ben je nog verder gekomen, Harm?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar willem269
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.
Ik ontvang graag aanbiedingen en nieuws over Australië, plaats mij op de mailinglijst van het Australieforum

  


terug